දකුණු කොරියාවේ සෝල් අගනුවර විද්යාඥයන් පිරිසක්, හරක් මස් සෛල මුසු කළ අලුත් සහල් වර්ගයක් නිර්මාණය කර තිබේ.
විද්යාඥයන් පවසන්නේ ඔවුන්ගේ මෙම නව සහල් වර්ගය ඉදිරියේ දී මස් කෑමට ප්රිය කරන බොහෝ දෙනකුට අපූරු ආහාරයක් වනු ඇති බවය.
හරක් මස්වල ඇති පෝෂණ ගුණය මෙම සහල්වලට අන්තර්ගත කිරීමට විද්යාඥයෝ සමත් වී සිටිති.
අනාගතයේ අභ්යවකාශ කටයුතුවලදීත්, ග්රහලෝක ගවේෂණයේදීත් පහසුවෙන් සකසාගත හැකි පෝෂණ ගුණයෙන් පිරුණු සහල් වර්ගයක් ලෙස මෙම ‘මස් සහල්’ හඳුන්වා දීමට ද විද්යාඥයන් බලාපොරොත්තු වෙයි.
මෙම නව සහල් වර්ගය රෝස පැහැතිය. එයින් බටර් සුවඳක් හමයි.
(එන්.ඩී.ටීවී.)
2007 නොබෙල් සාම ත්යාගයේ සම-ජයග්රාහකයා (උප සභාපති, IPCC-AR4) සහ 2021 නිල් ග්රහලෝක ත්යාගය(Blue Planet Prize) ලැබූ මහාචාර්ය මොහාන් මුණසිංහ මහතා
ශ්රී ලංකාවේ ප්රමුඛතම මූල්ය සමාගමක් වන සියපත ෆිනෑන්ස් පීඑල්සී දීප ව්යාප්ත ශාඛා ජාලයේ 57 වැනි ශාඛාව පසුගියදා තඹුත්තේගම නගරයේදී විවෘත කෙරිණ. සියපත ෆි
ශ්රී ලංකාවේ ප්රමුඛතම නාගරික අපද්රව්ය කළමනාකරණ සේවා සපයන්නා වන Abans සමූහයේ තිරසාර අංශය ද වන ක්ලීන්ටෙක් පුද්ගලික සමාගම, SCOPE වැඩසටහන යටතේ, ශ්රී ලංකා වා
කොරියන් විද්යාඥයෝ මස් රයිස් හදලා
Lalla Monday, 17 June 2024 02:56 PM
අපේ කෘෂිකර්ම අමාත්යාංශය ඒ හාල්වල අගුණ පැත්ත කියයි. දැන් අලුත් සහල් අභිජනනය හබක් වෙලාද? කරලද?
Sam Monday, 17 June 2024 05:29 PM
එතකොට ඒවා නිර්මාංශද?