යුරෝපීය විද්යාඥයින් පිරිසක් නවතම චොකලට් සැදීමේ ක්රමයක් සොයාගෙන ඇත.
රසයට කිසිදු හානියක් නොවන සේ මේදය හරි අඩකින් අඩු කැර මේ චොකලට් නිපදවේ.
නව සොයාගැනීම මගින් මේදයෙන් 50% ක් පලතුරු බිම , විටමින් සී , ජලය සහ ඩයට් කෝලා මගින් හිලව් කැරෙයි.
සුදු , කළු ආදී ඕනෑම චොකලට් වර්ගයක් නිෂ්පාදනය සදහා මේ ක්රමය යොදා ගත හැකි බව ඔවූහු කියති.
2025 දෙසැම්බර් මස 04
791
2
’දිට්වා’ සුළි කුණාටුව හේතුවෙන් ඇති වූ ආපදා තත්ත්වය හමුවේ, රට යළි ගොඩනැගීමේ ජාතික මෙහෙවරට කඩිනමින් සහාය පළ කරමින්, HUTCH සමාගම ’Rebuild Sri Lanka’ අරමුදල වෙත රුපියල්
2025 නොවැම්බර් මස 21
586
1
ශ්රී ලංකා ඉන්ෂුවරන්ස් ලයිෆ් හි විකුණුම් කණ්ඩායම විකුණුම් වෘත්තිකයන් ලෙස විශිෂ්ටත්වය කරා යන ගමනේදී ඔවුන්ගේ උනන්දුව සහ කැපවීම වෙනුවෙන් 2025 ශ්රී ලංක
2025 නොවැම්බර් මස 17
463
0
දවසින් දවස අපි හැමෝගෙම ජීවිත හිතාගන්න බැරි තරම් කාර්යබහුල වෙනවා! ඒ busy life එක අස්සේ shopping කරනවා කියන්නේ තවත් ලොකු කාර්යභාරයක් නේද? හවසට වැඩ ඇරිලා ගෙදර යන ගම
මේදය බාගෙට අඩු කළ චොකලට් පෙත්තක්
ගාමිණී Thursday, 11 April 2013 08:49 PM
ළඟදී පුවත් පතක පලවුනා ලෝකයේ වැඩිපුරම චොත්ලට් කන්නේ ස්විස් ජාතිකයෝ බව. ඒ උනාට අපේ රටේ අය වැඩිපුරම කන්නේ පරිප්පු බව මුළු ලොවම දන්නවා.(නදී)
පද්මි Thursday, 11 April 2013 11:21 PM
කොකෝවා ප්රමාණය 80% ඉක්ම වූ චොකලට් (කළු) ඉතාම ගුණයි. යුරෝපයට මේවා අලුත් නැහැ. අනික සීනිත් නැහැ. (නි)
සෙන්තිල් Thursday, 11 April 2013 02:36 PM
හැබැයි මේක සිංහලයෙකුගේ චොකලට් කොම්පැනියක් නම් නෙමෙයි ඔන්න. (නි)
ලංකාසිරි Thursday, 11 April 2013 02:56 PM
අනේ අපිට නම් මුදලෙන් 50% අඩු කළ චොකොලට් පෙති තමයි වටින්නේ. (නි)
දයා Thursday, 11 April 2013 02:57 PM
මේදය වගේම සීනි ප්රමාණයත් අඩුකර ගන්න තරමට තමයි හොද. (නි)