
(වයි.ඵ්.ඵස් වීරවංශ)
මිරිදිය සහ කරදිය මත්ස්යයින්ගේ සම හා අනෙකුත් දුවිය යොදා ගෙන විවිධ නිශ්පාදනය රැසක් නිශ්පාදනය කිරීමට සබරගමුව විශ්ව විද්යාලයේ සහ රුහුණු සිසුන් පිරිසක් සමත් වී තිබේ.
රුහුණු විශ්ව විද්යාලයේ ධීවර සහ සාගර විද්යාව තාක්ෂණ පීඨයේ ජලජීවි වගාව අධ්යන අංශයේ අවසාන වසරේ ඉගෙනුම ලබන සිසුවියන් තිදෙනෙකු සහ සිසුවෙකු සබරගමුව විශ්ව විද්යාලයේ ව්යවහාරික විද්යා පීඨයේ ආහාර හා තාක්ෂණ අධ්යන අංශයට පැමිණ මෙම නිශ්පාදන එළිදැක්වීමට කටයුතු කර ඇත.
ඒ අනුව රුහුණු විශ්ව විද්යාලයේ හංසලා චතුරාංගි සිසුවිය විසින් තිලාපියා මත්ස්යාගේ මස් උපයෝගී කරගෙන රසවත් බිස්කට් එකක් නිෂ්පාදනය කිරීමට කටයුතු කර තිබේ.
තිලාපියා මත්ස්යා වැඩි වශයෙන් සිටින්නේ වැවි සහ කලපු ආශිතවය.
ඊට අමතරව රුහුණු විශ්ව විද්යාලයේ ලක්ශිනි රෝෂිකා සිසුවිය විසින් ටැංකි සුද්දා නැමැති මාලුවාගේ මස් උපයෝගී කරගෙන ඉතා රසවත් පැස්ටා එකක් නිෂ්පාදනය කර තිබේ.

2025 දෙසැම්බර් මස 18
131
0
ශ්රී ලංකාවේ අංක 1 සන්නිවේදන සම්පාදකයා වන ඩයලොග් ආසිආටා පීඑල්සී, මෙරට ඩිජිටල් තාක්ෂණික ගමන්මගේ සුවිශේෂී සන්ධිස්ථානයක් සනිටුහන් කරමින්, 5G යුගයක් සඳහා
2025 දෙසැම්බර් මස 16
147
0
සියපත ෆිනෑන්ස් පීඑල්සී සිය දීපව්යාප්ත ශාඛා ජාලය තවදුරටත් පුළුල් කරමින් 60 වැනි ශාඛාව කෑගල්ල දිස්ත්රික්කයට අයත් වරකාපොළ නගරයේ විවෘත කොට ඇත.
2025 දෙසැම්බර් මස 04
950
2
’දිට්වා’ සුළි කුණාටුව හේතුවෙන් ඇති වූ ආපදා තත්ත්වය හමුවේ, රට යළි ගොඩනැගීමේ ජාතික මෙහෙවරට කඩිනමින් සහාය පළ කරමින්, HUTCH සමාගම ’Rebuild Sri Lanka’ අරමුදල වෙත රුපියල්
සබරගමු සිසුහු මාළු කටුවලට - සමට වටිනාකමක් දෙති
Duminda Udayakumara Friday, 30 August 2024 10:04 AM
ආඩම්බරයි... හැබැයි මේ අයව වාණිජ නිෂ්පාදන තලයට දෙන්න වැඩපිළිවෙළක් තියෙන්න ඕනෑ...
achini Friday, 30 August 2024 02:24 PM
ටැංකි සුද්දා කියන මාළුවා මම හිතන්නේ ලංකාවේ සමහර වැව්වල අනෙක් මාළුවන්ටත් තර්ජනයක්... හොඳ නිෂ්පාදනයක්... සාර්ථක වේවා...!