බි්රතාන්යයේ නෙස්ලේ සාමාගමේ පර්යේෂකයෝ පිරිසක් චොකලට් වලින් තැනූ තේ පෝච්චියක තේ පිළියෙල කළෝය.
චොකලට් උණූව යෑමට ඉඩ නොදී තේ පිළියෙළ කළ හැකිදැයි සොයාබැලීම තම අරමුණ වූ බව ඔවුහු කීවෝය.
විනාඩි 2 ක පමණ කාලයක් තේ පෝච්චිය උණුව දිය නොවී නිරුපද්රිතව තිබුණි.
පිළියෙල කරන ලද තේ චොකලට් රසැති හා රසයෙන් ප්රණීත බව පර්යේෂකයෝ පැවසූහ.
තේ පෝච්චිය කෙසේ නිපදවිය යුතුදැයි සැළසුම් කිරීමට සති 6 ක් ගතව ඇති බව සදහන්ය.
කෙසේවෙතත් මේ සම්බන්ධයෙන් අදහස් දක්වා ඇති විචාරකයින් පවසා තිබුණේ පර්යේෂකයින් ‘‘සෙල්ලම්‘‘ පෙන්වමින් නොසිට සියළු දෙනාටම වැඩක් ඇති දෙයක් නිපදවීමට කාලය වෙන් කළ යුතුව තිබුණු බවයි.
2025 දෙසැම්බර් මස 04
690
2
’දිට්වා’ සුළි කුණාටුව හේතුවෙන් ඇති වූ ආපදා තත්ත්වය හමුවේ, රට යළි ගොඩනැගීමේ ජාතික මෙහෙවරට කඩිනමින් සහාය පළ කරමින්, HUTCH සමාගම ’Rebuild Sri Lanka’ අරමුදල වෙත රුපියල්
2025 නොවැම්බර් මස 21
554
1
ශ්රී ලංකා ඉන්ෂුවරන්ස් ලයිෆ් හි විකුණුම් කණ්ඩායම විකුණුම් වෘත්තිකයන් ලෙස විශිෂ්ටත්වය කරා යන ගමනේදී ඔවුන්ගේ උනන්දුව සහ කැපවීම වෙනුවෙන් 2025 ශ්රී ලංක
2025 නොවැම්බර් මස 17
449
0
දවසින් දවස අපි හැමෝගෙම ජීවිත හිතාගන්න බැරි තරම් කාර්යබහුල වෙනවා! ඒ busy life එක අස්සේ shopping කරනවා කියන්නේ තවත් ලොකු කාර්යභාරයක් නේද? හවසට වැඩ ඇරිලා ගෙදර යන ගම
චොක්ලට් පෝච්චියේ තේ හරි රසලු
ගාමිණී සිරිවර්දන Tuesday, 09 September 2014 06:37 AM
අපේ තුම්පනේ මිනිසුන්වත් නොකරපු වැඩක් නෙස්ලේ කරලා තියෙන්නේ. උණු වතුරට චොක්ලට් දියවෙන බව අහන්න දෙයක්ද ? චොක්ලට් ටී කප් එකක් නිර්මාණය කලා නම් චොක්ලට් කකා තේ බොන්න හැකියි ජනප්රිය වීමත් සමගම (නදී)
මගලී පොන්සේකා Tuesday, 09 September 2014 08:19 AM
හොදට කියවන්න ගාමිණී මහත්තයෝ මොකක්ද ලියල තියෙන්නේ කියල හොදේ.(විනාඩි 2 ක පමණ කාලයක් තේ පෝච්චිය උණුව දිය නොවී නිරුපද්රිතව තිබුණි.) (නදී)
උදාරත් Tuesday, 09 September 2014 08:40 AM
ඇතුලේ තේ චොකලට් රසද මංදා (නදී)