අවශ්ය ද්රව්ය
නැවුම් එළකිරි ලීටර් 1 ක් / කිරිපිටිග්රෑම් 200 ක්
ක්රමඩාන් (ස්ටැඩිලයිසර්) ග්රෑම් 10 ක් හෝ
ජෙලටින් ග්රෑම් 10 ක් / සීනි ග්රෑම් 200 ක්
බටර් ග්රෑම් 110 ක් / කොකෝ පවුඩර්මේස හැඳි 5 ක්
චොක්ලට් එසන්ස් මේස හැඳි 1 ක්
සාදන ක්රමය
බඳුනකට කිරි,සහ කිරි ටිකකින් දියකර ගත් පිටි කිරි, සීනි, බටර්, ක්රමඩාන්, චොක්ලට් පවුඩර් දමා මිශ්රකර ලිප තබා උතුරවන්න. එය ලිපෙන් ඉවතට ගෙන විනාඩි 20, 30 ක් තබා වතුර බඳුනක තබා නිවන්න ඉන්පසු බීටරයකින් ගසන්න. චොක්ලට් එසන්ස් එකතු කර අධි ශිතකරණයේ තබන්න. මෙය පැය 1/2 න් 1/2 ඉවතට ගෙන තුන් වතාවක් බීටරයකින් ගසා අධිශීතකරණයේ තබන්න.
චොකලට් සෝස්
අවශ්ය ද්රව්ය
කොකෝ පවුඩර් මේස හැඳි 5ක්
එළකිරි අඬු කෝප්ප 1ක් / සීනි ග්රෑම් 500 ක්
බටර් මේස හැ`ඳි 1 ක් / වතුර අඬු කෝප්ප 1/2ක්
චොකලට් ග්රෑම් 10 ක්
සාදන ක්රමය
ඉහත සියල්ල මිශ්රකර ලිප තබා නිවුණු පසු චොක්ලට් සෝස් අයිස් ක්රීම් මත වත් කරන්න.
මැන්ගෝ අයිස්ක්රීම් සාදන විට පළමුව වැනිලා අයිස්ක්රීම් සාදන විට පළමු ආකාරයට සාදා එහි වැනිලා වෙනුවට මැන්ගෝ එසන්ස් මේස හැඳි 1 ක් එකතු කරන්න. ආහාරවර්ණවලින් තැඹිලි වර්ණ බින්දුවක් දෙකක් දමන්න. මෙම අයිස්ක්රීම් පිළිගන්වන විට පළමුව මැන්ගෝ අයිස්ක්රීම් දමා අඹ කැබලි සහ බිස්කට් ස්ටික් එකක් ගසන්න.
ඡායාරූප : ශාන් බන්දු වීරසිංහ
අවශ්ය ද්රව්ය පිටි ග්රෑම් 225 ක් කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1 ක්
පොලොස් වෑංජනයට කවුරුත් ප්රියය. එහෙත් පොලොස් වෑංජන රසට හදන්නට නම් දර ලිපේ පිසින්නට ඕනෑ යැයි බොහෝදෙනා සිතති.
තම්බා පොඩිකර ගත් බඩ ඉරිඟු ඇට නැතිනම් ස්වීට් කෝන්( ෆුඞ් සිටි වලින් ගත හැකිය) ග්රෑම් 50 ක්
තද උණුසුම ඇති දිනෙක සිසිල් බීම වීදුරුවක් බීමට ඇත්නම් කෙතරම් අගේද?
නන්තල් කාලයට ගැළපෙන මෙම කේක් වර්ග සති නත්තලට සති 2, 3කට කලින් සාදා ගැනීමට වුවද පු`ඵවන.
නැවුම් එළකිරි ලීටර් 1 ක් / කිරිපිටිග්රෑම් 200 ක් ක්රමඩාන් (ස්ටැඩිලයිසර්) ග්රෑම් 10 ක් හෝ
රටක් දියුණු වීමට නම්, ජනතාව තුළ නිවැරදි මුල්ය සාක්ෂරතාවක් පැවතීම අනිවාර්ය වේ. එමෙන් ම මුදල් ඉතිරි කිරීම හා ආයෝජනය කිරීම පිළිබඳ දැනුම මෙන් ම අදාළ ක්ර
අසරණභාවයට පත් වැඩිහිටි පුද්ගලයන් ගේ ජීවිතවලට ආලෝකයක් ගෙන දෙන HelpAge Sri Lanka ආයතනය, HelpAge අක්ෂි රෝහල සඳහා අරමුදල් රැස් කිරීමේ අරමුණින් Symphony of Hope නමින් විශේෂ පුණ්ය ප
2007 නොබෙල් සාම ත්යාගයේ (උප සභාපති, IPCC) සම-ජයග්රාහකයා සහ 2021 බ්ලූ ප්ලැනට් ත්යාගලාභී මොහාන් මුණසිංහ මහතා, 2025 අප්රේල් 13-14 දිනවල ඩුබායි හි පැවති ගෝලීය නොබෙල් ස
චොක්ලට් අයිස්ක්රීම්