අවශ්ය ද්රව්ය
පිටි ග්රෑම් 225 ක්
කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1 ක්
බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 1 ක්
ලුණු රහිත බටර් ග්රෑම් 50 ක්
සාමාන්ය ප්රමාණයේ රතු ඇපල් ගෙඩි 2ක්
රේසින්ස් ග්රෑම් 100 ක්
සීනි ග්රෑම් 50 ක්
යෝගට් මේස හැඳි 2, 3 ක්
සාදන ක්රමය
පිටි, බේකින් පවුඩර්, කුරුඳු කුඩු බඳුනකට දමා කලවම් කරන්න. එයටම බටර් ද එකතු කර කලවම් කරන්න. ඇපල් පොතු ඉවත් කර ග්රේට් කරන්න. එම ගාගත් ඇපල්, රේසින්ස්, සහ සීනි පිටි මිශ්රණයට එකතු කර කලවම් කරන්න. පසුව යෝගට් එකතු කර මෘදු පිටි මිශ්රණයක් සාදන්න. එය පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක අඟල් 1/2 ක් ගනකමට තුනී කරන්න. කටරයකින් හෝ තමන් කැමති හැඩයකට කොටස් කපන්න. දැන් තැටියකට තෙල් කඩදාසියක් දමා එහි බටර් ටිකක් තවරා කපාගත් ස්කෝන්ස් එහි තබා සෙන්ටිග්රේඞ් 200 උෂ්ණත්වයට මිනිත්තු 10 ක් පමණ යන්තම් රන්වන් පැහැයට බේක් කරන්න. ඉවතට ගත් පසු කූලින් රැක් එකක තබා නිවුණු පසු කෑමට ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය පිටි ග්රෑම් 225 ක් කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1 ක්
පොලොස් වෑංජනයට කවුරුත් ප්රියය. එහෙත් පොලොස් වෑංජන රසට හදන්නට නම් දර ලිපේ පිසින්නට ඕනෑ යැයි බොහෝදෙනා සිතති.
තම්බා පොඩිකර ගත් බඩ ඉරිඟු ඇට නැතිනම් ස්වීට් කෝන්( ෆුඞ් සිටි වලින් ගත හැකිය) ග්රෑම් 50 ක්
තද උණුසුම ඇති දිනෙක සිසිල් බීම වීදුරුවක් බීමට ඇත්නම් කෙතරම් අගේද?
නන්තල් කාලයට ගැළපෙන මෙම කේක් වර්ග සති නත්තලට සති 2, 3කට කලින් සාදා ගැනීමට වුවද පු`ඵවන.
නැවුම් එළකිරි ලීටර් 1 ක් / කිරිපිටිග්රෑම් 200 ක් ක්රමඩාන් (ස්ටැඩිලයිසර්) ග්රෑම් 10 ක් හෝ
ශ්රී ලංකාවේ අංක එකේ පාරිභෝගික ඉලෙක්ට්රොනික සන්නාමය වන Samsung සිය නවතම දොර දෙකේ Bespoke AI ශීතකරණ මාලාව ශ්රී ලංකාවට හදුන්වාදෙන ලදි.
මෙවර උසස් පෙළ අවසන් කළ සිසුන්ට නිවැරදි මග පෙන්වීමක් ඇතිව තම අනාගතය සැලසුම් කිරීමට අවස්ථාව ලබාදෙමින් මෙරට ප්රමුඛතම විශ්වවිද්යාලයක් වන NSBM
NSBM හරිත සරසවියේ 2025 ජනවාරි නව බඳවා ගැනීම සඳහා පැවැත්වූ “NSBM Open Day” ප්රදර්ශනය අති සාර්ථක ලෙස ඉකුත් සතිඅන්තයේ විශ්වවිද්යාල පරිශ්රයේදී පැවැත්විණි.
ළමයි කැමති රසැති - හැඩැති කෙටි කෑම