IMG-LOGO

2025 ජනවාරි මස 26 වන ඉරිදා


තේ දල්ලෙන් හදන්නේ තේ විතරක් නෙවෙයි

මෙතෙක් කලක් අප උත්තේජක පානයක් ලෙස පාරිභෝජනයට ගත් නැවුම් තේ දල්ලෙන් රසකැවිලි වර්ග හා අයිස්ක්‍රීම් සාදනවා යයි කීවොත්, බොහෝවිට බොහෝ අය පුදුම​ෙවනු නොඅනුමානය. එසේ ඔබ පුදුම වූවාට අපි පුදුම නොවෙමු. ඔබ මෙන්ම මෙතෙක් කලක් අපද දැන සිටියේ තේ දල්ලෙන් කළ හැකි එකම කාර්යය උත්තේජක පානයක් සෑදීම පමණක් බව කියාය.
ශ්‍රී ලාංකීය තේ කලාව නව මානයකට ගෙන යමින් තේ නිෂ්පාදනයෙන් රටට ඩොලර් මවන, පිටිගල අතුකෝරල තේ කර්මාන්ත ශාලාව මේ නවතම සොයා ගැනීම සිදු කර තිබේ. එහි වත්මන් ප්‍රධාන විධායක අධ්‍යක්ෂක අනුර තිලක් අතුකෝරල ගේ  නව්‍ය සංකල්පයකට අනුව තේ දල්ලෙන් මේ රස කැවිලි සහ අයිස්ක්‍රීම් නිෂ්පාදනය සොයා ගෙන තිබේ.


මේ පිළිබඳ ආරංචිය ලද මුත්, අපි එය නොපිළිගත්තෙමු. තේ දල්ලට එච්චර හරියක් කළ හැකි යැයි අප නොසිතූ නිසාවෙනි. මෙතෙක් කලක් එවැනි නිෂ්පාදනයක් ගැන අප නොඅසා තිබීමත් - එය පිළිනොගැනීමට තවත් හේතුවක් විය. එබැවින් අපි මෙය පැහැදිලි කරගෙන ඉරිදා ලංකාදීප පාඨකයන්ට මේ නවතම සොයා ගැනීම ගැන  පිටිගල අතුකෝරල තේ කර්මාන්ත සමූහයේ ප්‍රධාන විධායක අධ්‍යක්ෂක අනුර තිලක් අතුකෝරල ගෙන් මේ පිළිබඳව විමසූවෙමු .
“ඔව් අපි තේ දල්ලෙන්  අයිස් කීම් හදනවා. ඒ විතරක්ම නෙමෙයි රස කැවිලි වර්ග රැසක්ම හදනවා” යැයි හෙතෙම  බොහෝම නිහතමානීව කීවේය. “කොහොමද ඒක කරන්නේ” යැයි අප ඒ මහතාගෙන් ඇසූවේ, ඒ පිළිබඳ වැඩිමනත් තොරතුරු දැනගැනීමේ  අටියෙනි. 
“මම කියන දේ ඔය ගොල්ලන්ට විශ්වාස කරන්න අමාරුයි නේද? කොහොමද තේ දල්ල අමු දලුවක් ලෙස යොදා ගෙන අයිස්ක්‍රීම්  සහ රස කැවිලි  හදන්නෙ කියන එක ගැන පුදුමයි නේද? ඔයාලාට තියෙන විස්මය බොහෝ අයටත් තිබුණා. එහෙනම් අපේ නිෂ්පාදන අංශයට ඇවිල්ලා අපේ තරුණියන් තේ දල්ලෙන් රසට හදන අයිස් කීම් එකක් කාලා ඒවා හදන හැටිත් බලා ගන්නකෝ” යි කියූ ඒ මහතා  පිටිගල අතුකෝරල කර්මාන්ත ශාලාවට පැමිණෙන ලෙස අපට ආරාධනා කළේය.
ඒ අනුව එහි ගිය අපිට ඇස් අදහාගත නොහැකි විය.  මෙම තේ කර්මාන්ත ශාලාවේ වෙනමම අංශයක තේ දල්ලෙන් අයිස්ක්‍රීම්  සහ  රසකැවිලි නිෂ්පාදනය කරමින් තිබෙනු අපි සියැසින්ම දුටුවෙමු . ඒ සඳහා  අති නවීණ උපකරණ රැසක්ම මිලදී ගෙන තිබෙනු දක්නට ලැබූ අතර විශ්වවිද්‍යාලයේ සීමාවාසික සිසුවියන් තමන්ගේ සියුමැලි දෑතින් මේ හපන්කම කරමින් සිටිනු දක්නට ලැබිණ. ඔවුහු යුහුසුළුව තේ දල්ලෙන් අයිස් කීම් සහ තේ කේක්, තේ බිස්කට්, තේ මාෂ්මෙලෝස් මෙන්ම තේ වොෆල්ස් නිෂ්පාදනය කිරීමේ කාර්යයේ නිරතව සිටියහ. ඒවායේ රස බැලීමට අපට අවස්ථාව ලැබුණේ එම තේ කර්මාන්ත ශාලාවෙන් නිෂ්පාදනය කෙරුණු  රසවත් තේ කෝප්පයක් ද සමගය.
තේ දල්ලෙන් නිෂ්පාදනය කරන තේ අයිස්ක්‍රීම් හා අනෙක් රසකැවිලිවලට විදෙස් සංචාරකයන්ගේ ඉල්ලු‍ම සිය කර්මාන්ත ශාලාවෙන් නිෂ්පාදනය කෙරෙන නිමි තේ හා සමාන මට්ටමක පවතින්නේ යැයි කී විධායක අධ්‍යක්ෂක අනුර තිලක් අතුකෝරළ, ඒ පිළිබඳව වැඩිදුර අදහස් දක්වමින් මෙසේ කීවේය.
“ශ්‍රී ලාංකීය තේ කර්මාන්තයේ නව පියවරක් සනිටුහන් කරන්න අපි සමත්වුණා. පිටිගල අතුකෝරල තේ කර්මාන්ත ශාලාව මෙතෙක් ඉතා ප්‍රණීත තේ නිෂ්පාදනය කරමින් දේශීය හා විදේශීය වෙළඳ​ෙපාළ  ජය  ගත්තා. එසේම තේ හා බැඳුණු නව නිෂ්පාදන රාශියක් එළි දැක්වීමට අපි කටයුතු කරා.’’ “අපේම සාරවත් ඉඩම් වළින් ඉතා සුපරීක්ෂාකාරීව නෙළා ගන්නා සුවිශේෂී ගණයේ තේ දලු වර්ග භාවිත කරමින් තමයි මේ නිෂ්පාදනයන් කරන්නේ. ඒ අනුව තේ කේක්, තේ වොෆල්ස්, තේ මාෂ්මෙලෝස්, තේ අයිස්ක්‍රීම් දැන් අපි නිෂ්පාදනය කරනවා. අපේ කර්මාන්ත ශාලාව නැරඹීමට පැමිණෙන දේශීය හා විදේශීය ජනතාවට රසවත් තේ කෝප්පයක් සමග මේ කෑම ලබා දීමට පියවර ගෙන තිබෙනවා. මේ අලු‍ත් මාදිලියේ රසවත් ආහාරපාන වර්ග නිෂ්පාදනය කිරීමට සීමාවාසික පුහුණුව සඳහා පැමිණෙන විශ්වවිද්‍යාල ශිෂ්‍යාවන් සහ අපගේම ස්ථිර කාර්ය මණ්ඩලය යොදවා  තිබෙනවා.  අපේ වෑයම තවත් අලුත් ආහාර නිෂ්පාදනයන් සිදු කිරීමයි. ඒ වෙනුවෙන් දිනපතා අපි නොයෙක් අත්හදා බැලීම් සිදු කරනවා.”
ශ්‍රී ලාංකේය තේ කලාවේ නව මානයන් සොයා යමින් පිටිගල අතුකෝරල තේ කර්මාන්ත ශාලාව ජාතික වශයෙන් කරන මෙහෙවර අසමසමය.
කරන්දෙණිය එම්. සුසිල් පියන්ත



අදහස් (0)

තේ දල්ලෙන් හදන්නේ තේ විතරක් නෙවෙයි

ඔබේ අදහස් එවන්න

 

 

නිම්තෙර

පාසල පන්සලක් කළ විදුහල්පති යතිවරයාණෝ
2025 ජනවාරි මස 20 41 0

ගම්පහ බණ්ඩාරනායක විද්‍යාලයේ 2006 - 2012 කාල වකවානුව සිහිපත් කරන විට මට සිහිවන්නේ හංස සංදේශයේ කාව්‍යයකි.


මියන්මාරයෙන් ආ අනාථයන් තවත් කල්ලතෝනි ප්‍රශ්නයක් වේද?
2025 ජනවාරි මස 20 28 0

ජාත්‍යන්තර සංක්‍රමණ නීති අනුව මුහුදු මගින් එන යම් සරණාගතයකු ආපසු තම රටට යාම ප්‍රතික්ෂේප කළහොත් ඔහු ගොඩ බැස සිටින රටේම සරණාගතයකු ලෙස සිටීමට අවසරය ඇත. ඉ


සාමාජයේ සැමටම වඩා තමන් ඉදිරියෙන් සිටිනවා වැනි මානසිකත්වයක් මාධ්‍යයට තියෙනවා
2025 ජනවාරි මස 15 38 0

න්‍යායික තලයේදි මාධ්‍ය සමග ගනුදෙනුව ගැන ආණ්ඩුවට හොඳ දැනුමක් තිබුණත් ප්‍රායෝගික තලයෙදි යම් ආගන්තුකභාවයක් පෙන්නුම් කරනවා.


උදේෂිකා ජීවමානයි
2025 ජනවාරි මස 06 128 0

මොනරාගල මාගන්දනමුල්ල ප්‍රදේශයේ දී සිදු වූ යතුරුපැදි අනතුරකින් බරපතළ තුවාල ලබා බදුල්ල ශික්ෂණ රෝහලේ දැඩි සත්කාර ඒකකයේ ප්‍රතිකාර ලබමින් සිටිය දී මොලේ


විදු නැණ පෑදූ ආනන්දයේ මිණි පහන
2024 දෙසැම්බර් මස 30 90 0

කොළඹ ආනන්ද විද්‍යාලයේ හිටපු ආචාර්ය, විද්‍යා ⁣ලේඛක තිලක් වීරසිංහ ගේ තෙමස් පූර්ණ සමරුව මේ සති අන්තයට යෙදෙයි. මේ ලිපිය ඒ නිමිත්තෙනි.


ගී මිහිර අපට දී නික්මගිය ප්‍රියාදර ප්‍රියා
2024 දෙසැම්බර් මස 30 93 0

සැබෑ නම ‘ප්‍රියා සූරියසේන’ වුවද බොහෝ දෙනා ඔහු ඇමතුවේ ‘ප්‍රියා’ යන ආදරණීය නාමයෙනි. ඒ ඔහු ගැයූ ගීත සහ ආදරණීය හඬට දැක්වූ ආදරය නිසාවෙනි. ප්‍රේමය - විරහ වේදන


මේවාටත් කැමතිවනු ඇති

උසස් පෙළින් පසු ඔබේ අනාගතය සැලසුම්කරන්න NSBM “Meet Your Lecturer” මේ සතිඅන්තයේ 2025 ජනවාරි මස 23 19 0
උසස් පෙළින් පසු ඔබේ අනාගතය සැලසුම්කරන්න NSBM “Meet Your Lecturer” මේ සතිඅන්තයේ

මෙවර උසස් පෙළ අවසන් කළ සිසුන්ට නිවැරදි මග පෙන්වීමක් ඇතිව තම අනාගතය සැලසුම් කිරීමට අවස්ථාව ලබාදෙමින් මෙරට ප්‍රමුඛතම විශ්වවිද්‍යාලයක් වන NSBM

“NSBM Edu Fair” උසස් අධ්‍යාපන  ප්‍රදර්ශනය  මේ සති අන්තයේ කොළඹ සහ මහනුවර දී 2025 ජනවාරි මස 08 551 0
“NSBM Edu Fair” උසස් අධ්‍යාපන ප්‍රදර්ශනය මේ සති අන්තයේ කොළඹ සහ මහනුවර දී

NSBM හරිත සරසවියේ 2025 ජනවාරි නව බඳවා ගැනීම සඳහා පැවැත්වූ “NSBM Open Day” ප්‍රදර්ශනය අති සාර්ථක ලෙස ඉකුත් සතිඅන්තයේ විශ්වවිද්‍යාල පරිශ්‍රයේදී පැවැත්විණි.

HUTCH ශ්‍රී  ලංකාවේ උසම නත්තල් කුළුණ සමගින් ශ්‍රී  ලාංකිකයන්ගේ බලාපොරොත්තු දල්වයි. 2024 දෙසැම්බර් මස 24 648 2
HUTCH ශ්‍රී ලංකාවේ උසම නත්තල් කුළුණ සමගින් ශ්‍රී ලාංකිකයන්ගේ බලාපොරොත්තු දල්වයි.

අසිරිමත් නත්තල් සිරියෙන් රටම ආලෝකමත් වූ මොහොතේ මෙරට ප්‍රමුඛතම ජංගම දුරකථන සේවා සම්පාදන සමාගමක් වන HUTCH විසින් ශ්‍රී ලංකාවේ උසම නත්තල් කුළුණ නිර්මාණය කළ

Our Group Site