ලුසිත ජයමාන්න
ශ්රී ලංකාවේ තේ නිෂ්පාදනය, ඉකුත් අප්රේල් මාසයේදී සැලකිය යුතු වර්ධනයක් පෙන්නුම් කරමින් කිලෝග්රෑම් මිලියන 26.3 දක්වා ඉහළ ගියේය. මෙය වසර පහකින් සිදුවුණු සුවිශේෂ ඉහළ යෑමකි.
පසුගිය වසරේ අප්රේල් මාසයට සාපේක්ෂව, මෙය සියයට 21 ක වැඩිවීමක් වන අතර, එවිට නිෂ්පාදනය කිලෝග්රෑම් මිලියන 21.6 විය.
2021 අප්රේල් මාසයේදී කිලෝග්රෑම් මිලියන 30 ක් වාර්තා කිරීමෙන් පසු, අප්රේල් මාසයකදී වාර්තා වූ ඉහළම නිෂ්පාදනය මෙයයි.
පහත රට තේ විශාලතම වාසිය පෙන්නුම් කරමින් කිලෝග්රෑම් මිලියන 48.5 සිට කිලෝග්රෑම් මිලියන 51.6 දක්වා ඉහළ ගොස් ඇත.
උඩ රට තේ සියයට 17 කින්, එනම් කිලෝග්රෑම් මිලියන 2.2 කින් ඉහළ ගොස් කිලෝග්රෑම් මිලියන 20.2 දක්වා ළඟා වී ඇති අතර, මැද රට තේ සියයට 15 කින්, කිලෝග්රෑම් මිලියන14.3 සිට කිලෝග්රෑම් මිලියන16.4 දක්වා ඉහළ ගොස් ඇත.
ජනවාරි-අප්රේල් කාලසීමාව සඳහා, සමස්ත තේ නිෂ්පාදනය වසරින් වසර සියයට 10 ක සෞඛ්ය සම්පන්න වර්ධනයක් වාර්තා කරමින් කිලෝග්රෑම් මිලියන 88.3 දක්වා ඉහළ ගොස් ඇත.
කෙසේ වෙතත්, මෙය 2021 එම සිවු මසක කාලය තුළ වාර්තා වූ කිලෝග්රෑම් මිලියන 104 ට වඩා අඩු අගයක් බව ද පැවැසෙයි.
තේ නිෂ්පාදනයේ සැලකිය යුතු වර්ධනයක්