(රංජිත් රාජපක්ෂ)

නුවරඑළිය ග‍්‍රැන්ඩ් හෝටලයේ ප‍්‍රධාන සූපවේදීන් ඇතුලූ සේවක මණ්ඩලය එක්ව ස්ට්‍රෝබෙරි පළතුර යොදාගෙන සකස් කළ  විශාල ‘පීසාවක්‘ අතුරුපසක් ලෙස සකසා පිළිගැන්වීම අද (17) එම හෝටලයේදි සිදු කළේය.

මෙම ස්ට්‍රොබෙරි පීසාව සදහා ස්ට්‍රොබෙරි කිලෝ 200 උපයෝගි කරගෙන තිබු අතර එය නිපදවීම සඳහා උපයෝගි කරගත් අනෙකුත් අමුද්‍රව්‍ය  සමඟ එහි  මුළු බර කිලෝ 1400 කි.

මෙම ස්ට්‍රොබෙරි පීසාව පුද්ගලයින්  6000 ආහාරයට ගත හැකි බව මෙම පීසාව නිපදවු සූපවේදීහු පවසති.

එහි  විශ්කම්භය අඩි 25 හා උස අගල් 6 යුක්ත වේ’නුවරඑලිය ග‍්‍රැන්ඞ් හෝටලයේ ප‍්‍රධාන සූපවේදින් වන ප‍්‍රියන්ත වීරසිංහ සහ විරාජ් ජයරත්න යන මහත්වරුන් සහ සේවකයන් සිය දෙනෙකුගේ සහභාගිත්වයෙන් නිර්මාණය කරන ලද මෙහි  මුළු බර කිලො 1400කි

මෙය  එළිදැක්වීමෙ අවස්ථාවට සංචාරක මණ්ඩලයේ සභාපති කාවන් රත්නායක නුවරඑළිය මහ නගර සභාවේ නගරාධිපති චන්දන ලාල් කරුණාලාල් මහතාද සහභාගී විය.

නුවරඑලිය ග‍්‍රැන්ඞ් හෝටලයේ සාමාන්‍යධිකාරී රිසාන් රසීම් මහතගේ උපදෙස් පරිදි මෙම පීසාව නිර්මාණය කර ඇත.

ශ‍්‍රි ලංකාවේ නුවර එළියේ පමණක් වැවෙන ස්ට්‍රොබෙරි වගාව ලොව පුරා ප‍්‍රචලිත කිරිමේ අරමුණින් හා නුවර එළිය ප‍්‍රදේශයේ ස්ට්‍රොබෙරි වගාකරුවන් දිරි ගැන්විමට මෙම පිසාව නිර්මාණය කිරිම තුළින් අවස්ථාව ලැබෙන බව නුවරඑළිය මහ නගර සභාවේ පුරපති චන්දන ලාල් කරුණරත්න මහතා  පැවසිය.

මෙය අද සිට දින 10 දහයක් එම හෝටලයේ ප‍්‍රදර්ශනය කිරිමට කටයුතු කර ඇත. මෙම හෝටලය මගින් මීට ප‍්‍රථම අර්තාපල් වලින් නිෂ්පාදනය කරන ලද  ලෝකයේ ලොකුම කෙක් ගෙඩියද නිර්මාණය කර එළි දක්වා ඇත.